Microsoft a renunţat la Internet Explorer

Microsoft a renunţat la Internet Explorer

După 8 ani de încercări de a retrage Internet Explorer, Microsoft a luat o decizie îndrăzneață și a dezactivat permanent acest browser prin intermediul unui update al browser-ului Edge, oferind astfel o experiență mai bună utilizatorilor și totodată îmbunătățind serviciile de web design și realizarea de site-uri.

Renunțarea la Internet Explorer și adoptarea browser-ului Edge ca opțiune implicită aduce numeroase beneficii atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru cei implicați în oferirea de servicii de web design sau creare de site-uri, prin îmbunătățirea performanței și a capacității de personalizare a experienței utilizatorului, precum și prin implementarea unor standarde de securitate mai stricte și a tehnologiilor web mai noi.

Trecerea la Edge va avea un impact semnificativ asupra designului web. Designerii web vor trebui să ia în considerare compatibilitatea cu Edge atunci când proiectează site-uri web, deoarece acesta va fi utilizat de un număr tot mai mare de utilizatori. Încă din anul 2020 utilizatorii de IE11 erau redirecţionaţi către browserul Edge când vizitau site-uri incompatibile. Microsoft a identificat 7,562 site-uri cu probleme de incompatibilitate, printre care se numără si giganţii Facebook, Twitter şi Instagram. În timpul procesului de redirecționare, datele utilizatorilor (inclusiv setările, parolele și adresele web favorite) vor fi importate automat în Microsoft Edge pentru a face trecerea mai ușoară.

Internet Explorer va continua să primească suport tehnic şi actualizări de securitate pe sistemele de operare Windows 7 ESU, Windows 8.1 și versiunile de Windows 10 LTSC pentru client, IoT și Server. Microsoft încurajează clienţii să folosească modul IE încorporat în Edge atunci când există probleme de compatibilitate. Pentru a activa modul IE în Microsoft Edge, trebuie să accesați edge://settings/defaultbrowser, să activați opțiunea „Permiteți site-urilor să fie reîncărcate în Internet Explorer” și să reporniți browserul.

În concluzie, renunțarea la Internet Explorer și trecerea la Edge ca browser web implicit a adus numeroase beneficii pentru utilizatori și pentru cei implicați în servicii web design și realizarea site-urilor. Utilizatorii care accesează astfel de servicii pot naviga mai rapid și mai sigur pe internet, iar dezvoltatorii web și designerii web care oferă astfel de servicii pot crea site-uri web mai avansate și mai atractive pentru clienții lor. Trecerea la Edge este o mișcare importantă în evoluția web design-ului și a creat oportunități noi și interesante pentru dezvoltatorii și designerii web care oferă servicii de realizare site-uri web.

Urmăriţi Gomos Design şi pe Google News